Liljedal 7

Liljedal 7

Her skal vi bygge og her skal vi bo...

I Liljedal 7 i Haugesund har vi fått oss tomt, og skal bygge hus. "Vi" er en familie på 5; Pappa, mamma, storebror, lillebror og nykomling lillesøster. Da en del av vår flotte familie bor andre steder i landet, vil vi opprette en blogg som forhåpentligvis vil vise progresjon nå i byggeperioden...

Plantepresentasjon

HagePosted by Lene Markhus 16 May, 2011 13:22:05

Det begynner nå å spire i hagen vår, og det meste ser faktisk ut til å ha overlevd vinterfrosten. Noe av lyngen er gått tapt, men den er for så vidt enkel å erstatte. Dette begynte som en byggeblogg, men fortsetter nå som en hage. og alt-mulig-blogg. Jeg tenkte derfor jeg etterhvert vil presentere plantene vi har i hagen, og starter nå med følgende;

1. Rhodeodendron "Scarlett Wonder" : Denne var vi heldig å kjøpe på salg i fjor til kr. 39,- per stykk. En fordel for oss siden vi skulle ha 12 av disse i bedet. Den var da selvsagt veldig liten av vekst, noe den fortsatt bærer preg av. Men den blomstret fint både i fjor og i år med store røde blomster. Nå er det bare å gi den tid, så vil den til slutt bli stor og fin.

2. Gul trådsypress "Sungold" : Disse holder seg vintergrønne, og er et fint fargeinnslag i bedet. De legger seg veldig fint utover, og det vil ikke være enkelt for ugress å vokse frem i underkant av denne planten. De kan nok bli litt store, men vi får prøve å passe på at de ikke tar helt overhånd.

3. Sibirertebusk på stamme "Pendula" : Busken er podet på stamme, slik at den ikke blir høyere. Nå er treet ungt, men forhåpentligvis kommer det flere og lengre grener etterhvert. Den limegrønne fargen på bladene er helst fantastisk, og det er virkelig et lite lyspunkt i bedet. Jeg synes også det er veldig fint å ha noen planter langs bakken, og i tillegg ha noen "høyder" i bedet for å få litt variasjon. Det skaper liksom litt liv.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.