Liljedal 7

Liljedal 7

Her skal vi bygge og her skal vi bo...

I Liljedal 7 i Haugesund har vi fått oss tomt, og skal bygge hus. "Vi" er en familie på 5; Pappa, mamma, storebror, lillebror og nykomling lillesøster. Da en del av vår flotte familie bor andre steder i landet, vil vi opprette en blogg som forhåpentligvis vil vise progresjon nå i byggeperioden...

Luking og atter luking

HagePosted by Lene Markhus 01 Jul, 2010 23:37:24

Da det har vært en strålende fin dag i Liljedal'en i dag, ville jeg forsøke å komme litt lenger med hagen. Dette kan være en utfordring når en er alene med tre små, men løsninger finnes som regel. Lillejenta er nå 3 måneder, og synes allerede det er altfor kjedelig å ligge i vognen. Hun kan jo ikke se noen ting, og det er tydeligvis ikke gøy. Det ble straks bedre når mamma tok ut vippestolen og plasserte denne ved siden av bedet, slik at hun også fikk være med.

God hjelp til å vanne fikk jeg i dag også. Lille-storebror er veldig flink, og er ofte med mamma og arbeider i hagen - enten det er vanning eller luking.

Da vi hadde besøk av plantedamen kom hun med noen tips til hvordan vi skulle legge eksempelvis duken. Hadde det vært opp til meg, hadde jeg nok lagt duken på langs først, og plantet plantene etterpå. Den kloke damen mente imidlertid at vi fikk plantet blomstene/buskene bedre om vi gravde dem ned først, og deretter la på duk. Jeg er veldig glad for dette tipset når jeg ser hvor store steiner vi har fjernet for å kunne plante noe som helst..

I tillegg foreslo hun at vi skulle legge duken på tvers av bedet, slik at duken ble lettere å arbeide med. Dette har vi begynt å gjøre, og vi skjærer da hull som i et kryss der hvor plantene er plassert, og trekker så plantene ut gjennom hullet etterpå. Der hvor trærne er, har vi bare skåret en lang smal stripe i duken, og lagt duken rundt treet. Viktig å ha en god tapetkniv til dette, men jeg må innrømme at det kom noen gloser da jeg ved et uhell skar av nesten alle knuppene på den ene rosebusken da jeg skulle skjære hull i duken.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.