Liljedal 7

Liljedal 7

Her skal vi bygge og her skal vi bo...

I Liljedal 7 i Haugesund har vi fått oss tomt, og skal bygge hus. "Vi" er en familie på 5; Pappa, mamma, storebror, lillebror og nykomling lillesøster. Da en del av vår flotte familie bor andre steder i landet, vil vi opprette en blogg som forhåpentligvis vil vise progresjon nå i byggeperioden...

Lidingø-kjøkken fra Ikea

KjøkkenPosted by Lene Markhus 20 Jun, 2010 23:06:53

Etter å ha trålet diverse kjøkken-butikker, bestemte vi oss for at vi ville ha Ikea sitt Lidingø-kjøkken. Skapene er hvite med profil, og vi synes det passer til hus-stilen vi har valgt. Vi har sett på diverse løsninger, og etterhvert ble kjøkkenet som følger;

Vi har innebygget micro og dobbel stekeovn - begge fra Ikea. Ideelt sett skulle begge ha vært i stål, men vi valgte å ikke vente på ny leveranse da det nærmet seg innflytting. Vi har kjøpt kjølehjørne fra NorCool. Dette ble en liten utfordring, da Ikea ikke har løsning for kjølehjørne. Vi snakket med kjøkken-avdelingen på Ikea som kom med gode råd til hvordan vi kunne gjøre det. Det ble også inspeksjonstur til en god venninne på Os som allerede har integrert et kjølehjørne i samme kjøkken som vi har valgt. Til kjølehjørnet har vi benyttet en dekkside mot kjøkkenbenken, og dekklister oppe og nede for luftekanalene. Mot høyskapet har vi skåret til en dekkplate som vi har satt på langs. Denne er ca 5cm bred, og dette var nødvendig for at døren til kjølehjørnet skal kunne åpnes uten å støte borti håndtaket til stekeovnen.

Alle tomtene i Fedjedalen er tilknyttet naturgass fra Gasnor. Vi har derfor valgt gass til grill koking og til varmtvannsberederen. Vi har kjøpt gasskomfyr og ventilatorhette fra Siemens. Komfyren er 80cm bred og har 5 bluss. Den fungerer veldig fint, men vi skulle nok ønske at det var litt større avstand mellom blussene. Ikke lett å tenke gjennom alt på forhånd når en ikke har brukt gass tidligere.

Vi er svært fornøyd med å ha fått veldig god skuffeplass. Nå må vi "bo oss litt inn", slik at vi finner mest mulig praktisk plassering av kjørlene våre.

Vi har også lagt inn lys i glass-skapene i hjørnet, og angrer litt på at vi ikke har lagt inn lys i glass-skapet over vasken. Men noe må vi jo også ha å strekke oss etter...?

Vi tenkte i starten at vi skulle ha spisebordet på kjøkkenet, men endte opp med å plassere dette i stuen. Da kom det gamle kjøkkenbordet vårt til nytte, og det er egentlig veldig koselig å ha en "uformell" spiseplass på kjøkkenet. Her spiser vi de fleste måltidene våre, og det er også en yndet lekseplass.

Vi svettet litt en periode da vi fant ut at åpningen inn til kjøkkenet var blitt bredere enn den var da vi tegnet kjøkkenet. Det ble nemlig ikke plass til lysbryterne på innsiden av kjøkkenåpningen. Heldigvis hadde vi en hyggelig og løsningsorientert elektriker fra Haugesund Elektriske som hjalp oss med å plassere bryterne i stuen - ved inngangen til kjøkkenet. Dette fungerer kjempefint. Vi er også fornøyd med den 1,5m brede åpningen mellom kjøkken og stue. Dette gir mye lys og romfølelse, selv om kjøkken og stue liekevel er separate rom.

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Hege S 05 Jan, 2014 12:49:33

Hei!

Hvilken benkeplate er det dere har brukt? :)

Posted by Lene Markhus 27 Feb, 2011 22:37:55

Hei. Beklager sent svar. smiley

Vi er veldig fornøyd med kjøkken fra Ikea, og det har fungert veldig fint med kjølehjørnet. Kjøkkenet vårt ble ikke særlig kostbart i forhold til størrelse/innhold og hva vi eventuelt ville fått for pengene andre steder. Totalt kom alt på rett i overkant av kr.100.000,-. Vi var innom et par kjøkkenleverandører, men bestemte oss egentlig ganske tidlig for Ikea, da vi har hatt veldig god erfaring med dette fra tidligere leiligheter. Vi har kjøpt ventilatoren og gasstoppen hos en annen kjøkkenleverandør, og kjølehjørnet har vi selvsagt ikke kjøpt hos Ikea. Merket på kjølehjørnet er forresten NorCool, og vi er strålende fornøyd med dette. Når det gjelder hvitevarene fra Ikea er jeg veldig fornøyd med micro og innebygget fryseboks, og jeg simpelthen elsker den doble stekeovnen. (NB! Denne må tilsluttes en større sikring.) Når det gjelder oppvaskemaskinen er jeg bare passe fornøyd. Savner et lys utvendig (eks i gulvet) som viser når maskinen er ferdig. Nå piper den en gang, og dersom vi ikke hører dette, må vi åpne døra for å sjekke om maskinen er ferdig. Den vasker rent, men jeg vil ikke påstå at den er av de beste. Jeg er heller ikke helt fornøyd med stable-mulighetene. Gasstoppen fra Siemens var veldig fin å se på, men jeg synes at blussene står litt tett, noe som er et problem når du skal ha flere eller større panner på komfyren samtidig. Dette kan også være lurt å tenke gjennom på andre komfyrtopper. Gi meg gjerne en lyd igjen om du har ytterligere spørsmål. Lykke til med å finne drømmekjøkkenet. Det er et veldig viktig rom, og det er antagelig ikke det første som skal byttes ut i huset, så jeg vil anbefale deg å gå for noe du virkelig liker.

Posted by An 24 Feb, 2011 23:10:25

Det var helt perfekt å se dette her:) Jeg vurderer akkurat samme type kjøkken, men har vært usikker på om jeg kunne velge ikea pga kjølehjørnet, men det ser da ut til å fungere veldig fint. Er du fornøyd med hvitevarene fra Ikea?? Sammenlignet du priser fra flere kjøkkenleverandører. Er så usikker på hvor mange jeg egentlig skal innhente pris fra. Foreløpig har jeg Sigdal som ser ut til å bli ganske så mye dyrere enn Ikea.

Posted by Lene Markhus 07 Nov, 2010 08:40:35

Heia. Ja vi er strålende fornøyd med kjøkkenet. Vi har så langt ikke opplevd noen utfordringer med varmen mot kjølehjørnet. Du må huske tenke på at du har stor nok avstand mellom ovn/kjølehjørne, slik at du kan åpne begge dørene. Det sier seg også selv at vi ikke kan åpne dørene til kjølehjørne og stekeovn samtidig. Men vi synes det fungerer fint, og er veldig fornøyd med både kjølehjørne og (dobbel) stekeovn. Begge deler kan anbefales. Lykke til med nytt kjøkken. smiley

Posted by helgeo 06 Nov, 2010 21:23:49

Hei. Flott kjøkken. Vurderer det samme, også innebygget ovn i et høyskap ved siden av. Men så har jeg tenkt; blir det et problem med varmen fra ovnen mot kjølehjørnet?