Liljedal 7

Liljedal 7

Her skal vi bygge og her skal vi bo...

I Liljedal 7 i Haugesund har vi fått oss tomt, og skal bygge hus. "Vi" er en familie på 5; Pappa, mamma, storebror, lillebror og nykomling lillesøster. Da en del av vår flotte familie bor andre steder i landet, vil vi opprette en blogg som forhåpentligvis vil vise progresjon nå i byggeperioden...

Nesten ferdig isolert

Huset vårtPosted by Lene Markhus 09 Jan, 2010 22:33:56

Nå er vi kommet inn i 2010, og forhåpentligvis blir dette det året da vi kan flytte inn i huset vårt. Det har vært sensasjonelt kaldt den siste tiden, og i Liljedalen er ikke dette noe unntak. Gradestokken har krøpet ned til -18 grader på det kaldeste, og snøen har faktisk ligget siden før jul. Det sier seg nesten selv at det derfor har skjedd lite utvendig. Litt synd at ikke all taksteinen kom på plass innen snøen lavet ned, men vi håper det går greit da huset er tett. Innvendig er huset ferdig isolert, og nå begynner for fullt koordineringen mellom de ulike aktørene som skal inn for å gjøre en jobb. Godt vi har en flink byggeleder som kan ordne opp.

Utrolig kjekt å se huset ta form innvendig, selv om vi selvsagt vil få bedre inntrykk av romfordeling og lignende når platene er på plass. Litt utfordrende å få frem endringene som har skjedd den siste tiden på bildene, men det går stadig fremover. Huset er ferdig isolert, og badegulvet oppe ble støpt nå i kulden. (Derfor endte vi opp med hurtigtørkende betong.) Storebror har også sprengt noen grenser i dag, og har for første gang inspisert rommet sitt på loftet.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lille Skaugum 14 Jan, 2010 15:47:29

Hei igjen :-) Så heldige dere er som skal begynne egeninnsatsen allerede i februar, da kan det jo ikke være så mange månedene til huset står ferdig ? :-) Vi skal også gjøre en del selv, i hovedsak for å få ned kostandene en smule. Det vi har gjort selv til nå, med god hjelp og veiledning fra venner som kan faget, er forskaling og støping av ringmur og sålen. Sparte en del penger på dette. Planen har også vært at vi skal plate vegger og tak i hele huset, men nå er vi ikke sikre lenger. Ved å gjøre dette selv "sparer" vi 45.000. Men vi har regnet litt på det og kommet frem til at det egentlig lønner seg at snekkerne gjlør det. Vi kommer jo til å bruke mye lenger tid enn dem, det vil kanskje ta oss to mnd å bli ferdige ettersom vi kun har tid på kveldstid. Det gjør igjen at vi må leie bolig et par mnd ekstra enn om snekkerne skulle gjort det, og da har vi allerede kastet 16.000 kr ut av vinduet. En annen ting er at jeg (jobber på sykehuset) ikke kan ta så mange ekstravakter som jeg kunne gjort dersom snekkerne skulle plate, og dermed blir det jo tapt inntekt på en måte...så vi lurer på om vi skal overlate dette til de som kan faget ;) Ellers skal vi montere Ikea-kjøkken selv, samt gjøre alt av gulvlegging og tapetsering. Våtrommene er vi usikre på enda, har ikke hentet inn så mye priser på fliselegging enda!

Dere må forresten ta turen dere også, dersom dere ser lys i heimen ;-) Ha en god dag dere også :-)

Posted by Lene Markhus 14 Jan, 2010 14:26:00

Hei. Har vært litt hektisk siste tiden, så beklager at d har tatt litt tid med svar. Ja vi er svært fornøyd med huset vårt, selv om vi absolutt ser det parktiske med deres hus i forhold til å få to fullt utnyttede og store etasjer. Vi er nå i utvelgelsesfasen, og ser at det er en del ting vi kanskje burde ha tenkt gjennom tidligere. Men ting begynner å falle på plass. Slik det ser ut nå vil de begynne å plate innvendig relativt snart, så i løpet av februar vil vi ha vår egeninnsats-periode. Vi skal legge gulv og få på plass kjøkkenet selv, men ellers har vi fagfolk til det meste. Skal dere gjøre noe selv?

Vi er også svært fornøyd med plassering av tomt. Tror egentlig hele området blir veldig bra spesielt for barna, og de naboene vi har hilst på så langt virker utrolig hyggelige. Dette lover svært bra for fortsettelsen. Dersom dere er i området og ser det er lys på kveldstid, må dere gjerne ta turen innom. Ha en riktig fin dag. smiley

Posted by Lille Skaugum ;-) 13 Jan, 2010 03:21:59

Heisann kjære nabo ;-) Det er et kjempefint hus dere bygger også. Har dere valgt ut alt av fliser, tapeter, gulv osv allerede? Når tenker dere å begynne innredningen? Ååååå, jeg gleder meg sånn til alt er på plass...tenk å nyte våren/sommeren i helt nytt hus på en helt fantastisk plass :-) Blir kjekt å hilse på nye naboer! Vi er forresten veldig fornøyd med at vi valgte en tomt i den delen av feltet hvor "klyngen" av hus ikke er størst. Da blir det hvertfall minimalt med trafikk og rolig i gatene. Det passer fint for oss småbarnsfamilier :-) Har forresten følget bloggen din siden start...kjempespennende å følge med på progresjonen, hvertfall for slike husentusiaster som meg :-D