Liljedal 7

Liljedal 7

Her skal vi bygge og her skal vi bo...

I Liljedal 7 i Haugesund har vi fått oss tomt, og skal bygge hus. "Vi" er en familie på 5; Pappa, mamma, storebror, lillebror og nykomling lillesøster. Da en del av vår flotte familie bor andre steder i landet, vil vi opprette en blogg som forhåpentligvis vil vise progresjon nå i byggeperioden...

Plater og atter plater

Huset vårtPosted by Lene Markhus 24 Jan, 2010 22:07:44

Snekkerne fra Odd Hansen har virkelig stått på, og de ulike rommene begynner å ta form. Slik det ser ut nå, vil de være ferdig med å plate veggene innen neste helg. Elektrikeren fra Haugesund elektriske var også grei og ordnet punktene vi hadde plassert på feil vegg. Vi er heldige som samarbeider med hyggelige og seriøse håndtverkere.

  • Comments(2)//www.liljedal7.com/#post20

Orden i kaos?

Huset vårtPosted by Lene Markhus 16 Jan, 2010 14:50:07

Hvordan noen klarer å holde orden på trekkerørene under er meg en gåte, men vi satser på at noen klarer å holde oversikten. Jeg hadde aldri visst hvilket rør som tilhørte hva, så jeg er mektig imponert over de som arbeider med dette.

Artig å gå rundt å se hvordan ting blir i forhold til det vi har planlagt. Jeg har dessverre funnet ut at på det ene soverommet har vi bommet med plassering av stikkontakt og tv/data-punkt. Dette er nå plassert på veggen bak hvor vi har tenkt å sette garderobeskap. Så mye for den planleggingen. Det er jammen lett å overse småting på en tegning som får større konsekvenser når møblementet skal på plass.. Utrolig kjedelig!

Vi kan også se kassene for spot-plassering, samt hvor WC blir plassert på badene. Forhåpentligvis begynner de å plate i neste uke, og da får vi kanskje enda bedre romfølelse enn det vi har nå? Godt og varmt er det også blitt innvendig nå når huset er ferdig isolert.

Flere bilder vil komme, men har tilkoblingsproblemer i dag... smileysmiley

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post18

Nesten ferdig isolert

Huset vårtPosted by Lene Markhus 09 Jan, 2010 22:33:56

Nå er vi kommet inn i 2010, og forhåpentligvis blir dette det året da vi kan flytte inn i huset vårt. Det har vært sensasjonelt kaldt den siste tiden, og i Liljedalen er ikke dette noe unntak. Gradestokken har krøpet ned til -18 grader på det kaldeste, og snøen har faktisk ligget siden før jul. Det sier seg nesten selv at det derfor har skjedd lite utvendig. Litt synd at ikke all taksteinen kom på plass innen snøen lavet ned, men vi håper det går greit da huset er tett. Innvendig er huset ferdig isolert, og nå begynner for fullt koordineringen mellom de ulike aktørene som skal inn for å gjøre en jobb. Godt vi har en flink byggeleder som kan ordne opp.

Utrolig kjekt å se huset ta form innvendig, selv om vi selvsagt vil få bedre inntrykk av romfordeling og lignende når platene er på plass. Litt utfordrende å få frem endringene som har skjedd den siste tiden på bildene, men det går stadig fremover. Huset er ferdig isolert, og badegulvet oppe ble støpt nå i kulden. (Derfor endte vi opp med hurtigtørkende betong.) Storebror har også sprengt noen grenser i dag, og har for første gang inspisert rommet sitt på loftet.

  • Comments(3)//www.liljedal7.com/#post17

Ut i vår hage

Huset vårtPosted by Lene Markhus 19 Dec, 2009 17:12:59

Da vi våknet opp i dag var det til ungenes store glede blitt hvitt - også her i Haugesund. Utpå dagen måtte vi selvsagt sjekke hvordan det stod til med huset vårt, og vi har nå for første gang lekt i hagen vår.

Pappa laget akebakke til ungene fra veien og ned ved siden av huset. Da alt ski- og akeutstyret vårt er i flyttelass hos besteforeldre, ble det i dag benyttet rompeakebrett. Men det gjorde absolutt nytten, og var kjempegøy for både store og små. Etterpå laget vi snømenner....

...det vil si; småguttene og mamma laget snømenner. Pappa prøvde seg på en snødame, og det ihvertfall ikke mamma som har stått modell.... smileysmileysmiley

Så får kunstverkene stå i hagen, for nå venter kakao og tippekamp inne i leiligheten.. smiley

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post16

Utvendig

Huset vårtPosted by Lene Markhus 05 Dec, 2009 14:11:39

På fredag var jeg sikker på at det ikke hadde vært folk og arbeidet på huset vårt - helt til jeg gikk på "baksiden" og kikket på inngangspartiet. Der hadde flittige folk fra Odd Hansen lagt store deler av takpannene på plass.

Taket var vel det som tok lengst betenkningstid hos oss i forhold til fasaden, da vi kanskje ikke var helt enige. Til slutt skar husbonden gjennom og bestemte at vi skulle ha Monier H-pannen - antikk farge. Husfruen må vel sies å ha vært meget skeptisk, men må nå ydmykt innrømme at det tar seg veldig fint ut. Vi har også valgt å benytte endestein i stedet for vannbord, da vi tror det kan svare seg på lang sikt her på Vestlandet. Så da blir ihvertfall huset gjenkjennelig blant alle naboene med svarte tak.

  • Comments(1)//www.liljedal7.com/#post15

Innvendig

Huset vårtPosted by Lene Markhus 05 Dec, 2009 13:27:07

Da jeg skulle hente i barnehagen tidligere i uken måtte jeg se to ganger på huset; Nesten alle vinduene var kommet på plass. Det ble veldig flott, og utgjorde en stor forandring på fasaden. Det ble også straks mye lysere innvendig, og minstegutten var helt i ekstase over at det var kommer vindu på rommet hans.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post14

Se så flott det blir...

Huset vårtPosted by Lene Markhus 28 Nov, 2009 20:53:02

Selv om bloggeren har vært sløv og tiltaksløs i det siste, har heldigvis snekker'ne våre stått på for fullt. Og det har virkelig skjedd ting siden siste blogginnlegg;

HUSET VÅRT ER TETT!!!

Bordkledningen har også begynt å komme på, og muligens kommer takpanner og vinduer i neste uke. Vi har hele tiden hatt hyggelige og flinke arbeidsfolk fra Odd Hansen, og akkurat nå holder de på med ting som viser godt igjen. Det er jo ekstra gøy, og imens tørker huset innvendig...

Det kan også så vidt skimtes på bildene at deler av takrennene er kommet på. Vi var ganske sikre på at vi kom til å velge svarte- eller stålfargede renner, men endte alstå opp med det eneste vi ikke betraktet som et alternativ; nemlig hvite. Blir spennende å se hvordan det tar seg ut når huset er ferdig, men vi håper og tror det blir bra.

Erlend har også gjort en svært god jobb med garasjen, og det er egentlig ikke så mye som gjenstår; Tak, vinduer, porter, loft og til slutt ferdigstillingsattest - så kan kanskje Avensis'en også få tak over hodet.

  • Comments(2)//www.liljedal7.com/#post13