Liljedal 7

Liljedal 7

Her skal vi bygge og her skal vi bo...

I Liljedal 7 i Haugesund har vi fått oss tomt, og skal bygge hus. "Vi" er en familie på 5; Pappa, mamma, storebror, lillebror og nykomling lillesøster. Da en del av vår flotte familie bor andre steder i landet, vil vi opprette en blogg som forhåpentligvis vil vise progresjon nå i byggeperioden...

Hipp hipp hurra

NærområdetPosted by Lene Markhus 28 May, 2011 22:33:26

Norges bursdag kom med brask og bram, og det er alltid litt hektisk å klargjøre seg selv og tre unger i tide til barnetoget når husbonden er på jobb. Heldigvis hadde vi besøk av mamma og far, og de stiller alltid velvillig opp for å hjelpe. Så vi kom i mål til slutt, og det ble en riktig fin dag. Heldig med været var vi også.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post47

16. mai

NærområdetPosted by Lene Markhus 28 May, 2011 21:32:12

16. mai var det duket for prøvetog for Skåredalen skole, og barnehagene i området var invitert til å være med. Etter noe venting på flaggbærere og korps, var det endelig klart for avgang.

Førskoleungene i barnehagen er russ i år, og det var en stolt russegutt som møtte oss da vi skulle se på toget. I russehatten hang det både ispinne, bil og andre samleobjekter, og russeknutene har med stor entusiasme blitt gjennomført i mai.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post45

Påsketur i bilder

NærområdetPosted by Lene Markhus 10 May, 2011 16:21:29

Påsken ble tilbrakt i vakre Molde-traktene, og vi var blant annet på outlet i Langevågen og ute på tur i skog og mark. Det var en flott ferie for både små og store, selv om vi reiste i feil retning i forhold finværet. Undertengede er vel ikke av de mest aktive turgjengerne, men denne påsken var vi flinke til å komme oss ut på tur alle sammen.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post42

Ut på tur aldri sur

NærområdetPosted by Lene Markhus 20 Apr, 2011 22:04:33

Lillejenta fikk seg blant annet sykkel av mormor og morfar i 1-års gave, og denne måtte innvies med en tur i nabolaget. Sjelden har prinsessen sittet så stille og rak i ryggen når vi har vært på tur. Hun smilte stolt til alle vi møtte, og hun kan virkelig kunsten å sjarmere den lille go'jenta. (Sett fra et subjektivt ståsted selvsagt...)

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post40

Grantoppen

NærområdetPosted by Lene Markhus 10 Apr, 2011 20:57:47

I dag kan vi på Haugalandet endelig si at vi har hatt den første vårdagen. Fuglene kvitret, folk rømte husene, og ungene var etterhvert uten både jakke og lue. Dette måtte selvsagt nytes, og ungene og jeg fant ut at vi skulle en tur til Grantoppen. Grantoppen er et lekeområde barnehagen har ordnet til ute i naturen. Da mammaen ikke hadde vært der før, ble det mellomste bukken som stolt skulle vise vei.

For en fantastisk plass de har ordnet til. Her var det både lavo og boltreplass. Forstår godt at dette er et yndet turmål for fantastiske Rufus. Det var utrolig godt å komme seg ut litt - og minstejenta så ut til å kose seg i meisen.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post38

Fantastiske Rufus

NærområdetPosted by Lene Markhus 27 Feb, 2011 22:58:52

I sommer valgte vi å bytte barnehage for lillebror, til tross for at det bare var ett år igjen til han skal begynne på skolen. Vi var veldig i tvil, siden han byttet barnehage året før da vi flyttet fra Bergen, samtidig som vi var veldig fornøyd med personalgruppen i den forrige barnehagen. Da det der var få unger som lillebror skulle begynne på skolen med, tippet vektskålen i retning av å prøve en ny barnehage. Og det har vi ikke angret på.

Lillebror har virkelig blomstret etter barnehagebyttet, og han har nå flere gode kamerater like i nærområdet. Disse skal han også begynne på skolen med, og vi som foreldre har stiftet flere bekjentskaper gjennom avdelingen og lillebror. De ansatte på avdelingen til lillebror er egentlig ganske forskjellige, men de er fantastiske alle sammen, og de utfyller hverandre. De er kjempeflinke å gå på tur i nærområdet, finne på ting sammen med ungene og de er også svært kreative, som dere kan se på bildet under. Den flotte julekrybba var ungene med å stelle i stand til jul. Jeg er virkelig imponert! Denne gang gjorde vi heldigvis et riktig valg, og nå krysser vi fingrene for at lillesøster blir Rufus-jente. Det er rett og slett en fantastisk barnehage som kan anbefales på det varmeste!

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post36

Brann i nabolaget

NærområdetPosted by Lene Markhus 14 Oct, 2010 17:20:33

På en av nabotomtene har det stått et eldre og svært forfallent hus. Etter mye frem og tilbake ble det endelig bestemt at huset skulle brennes, og Haugesund Brannvesen foretok en kontrollert nedbrenning av huset. Eldstegutten var syk og hjemme fra skolen denne dagen, og han syntes det var svært spennende. Bildet under er tatt av forskalingen før huset vårt ble reist, og i bakgrunnen ser man det gule eldre huset...

Heldigvis for oss var vindretningen denne dagen svært gunstig i forhold til vårt hus, så vi merket nesten ingenting av røyken som vellet ut. Det er et mektig syn - på godt og vondt - når noe brenner.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post34

St. Hans på Løkjene

NærområdetPosted by Lene Markhus 25 Jun, 2010 16:18:01

Løkjene Velforening ordnet med bål til St. Hans-feiringen i området. Velforeningen hadde satt frem griller som alle kunne benytte, og de hadde aktiviteter og loddsalg for ungene. Da vi er nye i gamet, hadde vi "bare" med oss sitteunderlag, men til neste år skal også vi ta frem trillebåren og ta med hagemøbler. Det var utrolig koselig å feire St. Hans, og til neste år håper jeg at også husbonden kan være med.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post31
Next »