Liljedal 7

Liljedal 7

Her skal vi bygge og her skal vi bo...

I Liljedal 7 i Haugesund har vi fått oss tomt, og skal bygge hus. "Vi" er en familie på 5; Pappa, mamma, storebror, lillebror og nykomling lillesøster. Da en del av vår flotte familie bor andre steder i landet, vil vi opprette en blogg som forhåpentligvis vil vise progresjon nå i byggeperioden...

Lidingø-kjøkken fra Ikea

KjøkkenPosted by Lene Markhus 20 Jun, 2010 23:06:53

Etter å ha trålet diverse kjøkken-butikker, bestemte vi oss for at vi ville ha Ikea sitt Lidingø-kjøkken. Skapene er hvite med profil, og vi synes det passer til hus-stilen vi har valgt. Vi har sett på diverse løsninger, og etterhvert ble kjøkkenet som følger;

Vi har innebygget micro og dobbel stekeovn - begge fra Ikea. Ideelt sett skulle begge ha vært i stål, men vi valgte å ikke vente på ny leveranse da det nærmet seg innflytting. Vi har kjøpt kjølehjørne fra NorCool. Dette ble en liten utfordring, da Ikea ikke har løsning for kjølehjørne. Vi snakket med kjøkken-avdelingen på Ikea som kom med gode råd til hvordan vi kunne gjøre det. Det ble også inspeksjonstur til en god venninne på Os som allerede har integrert et kjølehjørne i samme kjøkken som vi har valgt. Til kjølehjørnet har vi benyttet en dekkside mot kjøkkenbenken, og dekklister oppe og nede for luftekanalene. Mot høyskapet har vi skåret til en dekkplate som vi har satt på langs. Denne er ca 5cm bred, og dette var nødvendig for at døren til kjølehjørnet skal kunne åpnes uten å støte borti håndtaket til stekeovnen.

Alle tomtene i Fedjedalen er tilknyttet naturgass fra Gasnor. Vi har derfor valgt gass til grill koking og til varmtvannsberederen. Vi har kjøpt gasskomfyr og ventilatorhette fra Siemens. Komfyren er 80cm bred og har 5 bluss. Den fungerer veldig fint, men vi skulle nok ønske at det var litt større avstand mellom blussene. Ikke lett å tenke gjennom alt på forhånd når en ikke har brukt gass tidligere.

Vi er svært fornøyd med å ha fått veldig god skuffeplass. Nå må vi "bo oss litt inn", slik at vi finner mest mulig praktisk plassering av kjørlene våre.

Vi har også lagt inn lys i glass-skapene i hjørnet, og angrer litt på at vi ikke har lagt inn lys i glass-skapet over vasken. Men noe må vi jo også ha å strekke oss etter...?

Vi tenkte i starten at vi skulle ha spisebordet på kjøkkenet, men endte opp med å plassere dette i stuen. Da kom det gamle kjøkkenbordet vårt til nytte, og det er egentlig veldig koselig å ha en "uformell" spiseplass på kjøkkenet. Her spiser vi de fleste måltidene våre, og det er også en yndet lekseplass.

Vi svettet litt en periode da vi fant ut at åpningen inn til kjøkkenet var blitt bredere enn den var da vi tegnet kjøkkenet. Det ble nemlig ikke plass til lysbryterne på innsiden av kjøkkenåpningen. Heldigvis hadde vi en hyggelig og løsningsorientert elektriker fra Haugesund Elektriske som hjalp oss med å plassere bryterne i stuen - ved inngangen til kjøkkenet. Dette fungerer kjempefint. Vi er også fornøyd med den 1,5m brede åpningen mellom kjøkken og stue. Dette gir mye lys og romfølelse, selv om kjøkken og stue liekevel er separate rom.

  • Comments(5)//www.liljedal7.com/#post29

Benkeplateproblemet

KjøkkenPosted by Lene Markhus 07 Mar, 2010 22:05:38

Da har vi bestilt benkeplater for tredje gang, og håper vi lykkes denne gang slik at kjøkkenet kan bli ferdig. Først prøvde vi oss uten å spesialbestille benkeplater, men fant ut at å skjøte 2 plasser ikke ble særlig vakkert. Deretter fant vi en fin lys laminatplate hos KGB som vi ville spesialbestille; da de kunne levere disse på bare 2 uker. Hos KGB var de både imøtekommende og hyggelige, men da undertegnede ikke klarte å sjekke tegningen ordentlig viste det seg at platene var speilvendt da de ankom huset. Nå blir det samme platene, men 28mm istedetfor 38mm. Disse hadde de heldigvis på lager, slik at vi kan få dem på en-dags varsel. Det er materielle ting, men likevel utrolig irriterende! Det er en del som gjenstår på kjøkkenet, men vi har ihvertfall begynt. Kjøkkenet er fra IKEA, type "Lidingø".

Vi har bygget inn et kjølehjørne fra NorCool, og vi har kjøpt dobbel stekeovn og micro fra Ikea. I kjøkkenbenken ved siden av kjølehjørnet har vi plassert en innebygget fryseboks. Det har jammen vært gull verdt å ha mine foreldre på besøk for å få disse tingene på plass. Vi har også fått svært god hjelp av flinke håndverkere fra Trelasten. Vi gleder oss allerede til å ta kjøkkenet i bruk.

  • Comments(6)//www.liljedal7.com/#post23