Liljedal 7

Liljedal 7

Her skal vi bygge og her skal vi bo...

I Liljedal 7 i Haugesund har vi fått oss tomt, og skal bygge hus. "Vi" er en familie på 5; Pappa, mamma, storebror, lillebror og nykomling lillesøster. Da en del av vår flotte familie bor andre steder i landet, vil vi opprette en blogg som forhåpentligvis vil vise progresjon nå i byggeperioden...

Hipp hipp hurra

NærområdetPosted by Lene Markhus 28 May, 2011 22:33:26

Norges bursdag kom med brask og bram, og det er alltid litt hektisk å klargjøre seg selv og tre unger i tide til barnetoget når husbonden er på jobb. Heldigvis hadde vi besøk av mamma og far, og de stiller alltid velvillig opp for å hjelpe. Så vi kom i mål til slutt, og det ble en riktig fin dag. Heldig med været var vi også.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post47

Hekk

HagePosted by Lene Markhus 28 May, 2011 21:51:14

I valget av hekk, tror jeg vi har vært innom de fleste hekktyper, før vi endelig landet på Svartsurbær. Det er veldig mange flotte hekker, og i utgangspunktet ville vi ha noe som var vintergrønt. Men da tomten vår grenser til en lekeplass, så vi det som en fordel å ha en hekk uten giftige bær. Den er veldig fin når den får vokst seg stor, får flotte hvite blomster om våren, og tilsvarende kjempesunne bær om høsten - i tillegg til en nydelig rød farge på bladene. Minuset med hekken er selvsagt at den blir litt naken om vinteren, men det får så være. Nå er den kommet i jorden, og vi har valgt å legge duk og bark i bunn.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post46

16. mai

NærområdetPosted by Lene Markhus 28 May, 2011 21:32:12

16. mai var det duket for prøvetog for Skåredalen skole, og barnehagene i området var invitert til å være med. Etter noe venting på flaggbærere og korps, var det endelig klart for avgang.

Førskoleungene i barnehagen er russ i år, og det var en stolt russegutt som møtte oss da vi skulle se på toget. I russehatten hang det både ispinne, bil og andre samleobjekter, og russeknutene har med stor entusiasme blitt gjennomført i mai.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post45

Plantepresentasjon

HagePosted by Lene Markhus 16 May, 2011 13:22:05

Det begynner nå å spire i hagen vår, og det meste ser faktisk ut til å ha overlevd vinterfrosten. Noe av lyngen er gått tapt, men den er for så vidt enkel å erstatte. Dette begynte som en byggeblogg, men fortsetter nå som en hage. og alt-mulig-blogg. Jeg tenkte derfor jeg etterhvert vil presentere plantene vi har i hagen, og starter nå med følgende;

1. Rhodeodendron "Scarlett Wonder" : Denne var vi heldig å kjøpe på salg i fjor til kr. 39,- per stykk. En fordel for oss siden vi skulle ha 12 av disse i bedet. Den var da selvsagt veldig liten av vekst, noe den fortsatt bærer preg av. Men den blomstret fint både i fjor og i år med store røde blomster. Nå er det bare å gi den tid, så vil den til slutt bli stor og fin.

2. Gul trådsypress "Sungold" : Disse holder seg vintergrønne, og er et fint fargeinnslag i bedet. De legger seg veldig fint utover, og det vil ikke være enkelt for ugress å vokse frem i underkant av denne planten. De kan nok bli litt store, men vi får prøve å passe på at de ikke tar helt overhånd.

3. Sibirertebusk på stamme "Pendula" : Busken er podet på stamme, slik at den ikke blir høyere. Nå er treet ungt, men forhåpentligvis kommer det flere og lengre grener etterhvert. Den limegrønne fargen på bladene er helst fantastisk, og det er virkelig et lite lyspunkt i bedet. Jeg synes også det er veldig fint å ha noen planter langs bakken, og i tillegg ha noen "høyder" i bedet for å få litt variasjon. Det skaper liksom litt liv.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post44

Huggorm på ville veier

HagePosted by Lene Markhus 11 May, 2011 23:12:13

I forrige uke må jeg innrømme at jeg fikk meg en ordentlig stykk i livet. Lillejenta og jeg tilbrakte hele formiddagen i solsteiken på terrassen foran huset vårt. Hun krøp rundt over alt og lekte, og etter en del timer kom storebror hjem fra skolen. Han og en kompis la fra seg sekker og jakker på terrassen for å innta en is, og etter en stund var det på tide å ta tingene inn. Jeg bøyde meg ned for å plukke opp sakene med en hånd, og da falt det en orm ned på plattingen. Redd som den var krøp snoken inn i hjørnet, men en kontrollfreak som meg kunne ikke la den være utenfor huset.; da visste jeg jo ikke hvor den ville befinne seg. Jeg gikk derfor inn, hentet en blomsterpinne og en vase, pirket ormen ut og plasserte vasen over den. Og der hadde jeg tenkt å la den ligge til husbonden kom hjem om kvelden, men heldigvis kom snille Terje og tok den med seg.

Jeg sa til Terje at det ville vært flaut om han ble med meg hjem for å fjerne en stålorm, men han kunne konstatere at jeg hadde rett i mine antagelser om at det var en huggorm. Ormen var bare 15-20cm stor, altså en huggormunge. Men med tanke på prinsessen som hadde krøpet rundt på terrassen hele formiddagen, må jeg innrømme at jeg ble ganske skjelven etterpå. Nå har vi plassert 3 huggormfeller utenfor huset, men foreløpig har vi ikke hatt "besøk" av flere. Så jeg håper at det bare var en huggorm på ville veier, og at han ikke har 30 søsken snikende rundt i hagen vår...

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post43

Påsketur i bilder

NærområdetPosted by Lene Markhus 10 May, 2011 16:21:29

Påsken ble tilbrakt i vakre Molde-traktene, og vi var blant annet på outlet i Langevågen og ute på tur i skog og mark. Det var en flott ferie for både små og store, selv om vi reiste i feil retning i forhold finværet. Undertengede er vel ikke av de mest aktive turgjengerne, men denne påsken var vi flinke til å komme oss ut på tur alle sammen.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post42

Jordbærplanting

HagePosted by Lene Markhus 09 May, 2011 22:37:20

Vi har bestemt oss for å plante noen jordbærplanter langs terrassen nede, slik at ungene har litt å kose seg med i hagen. Lillejenta var iherdig hjelp da pappa skulle forberede plantingen. Etter å ha vært god hjelp måtte hun til slutt ta seg en henslengt liten pause for å høre på musikken som strømmet ut fra I-grisen.

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post41

Ut på tur aldri sur

NærområdetPosted by Lene Markhus 20 Apr, 2011 22:04:33

Lillejenta fikk seg blant annet sykkel av mormor og morfar i 1-års gave, og denne måtte innvies med en tur i nabolaget. Sjelden har prinsessen sittet så stille og rak i ryggen når vi har vært på tur. Hun smilte stolt til alle vi møtte, og hun kan virkelig kunsten å sjarmere den lille go'jenta. (Sett fra et subjektivt ståsted selvsagt...)

  • Comments(0)//www.liljedal7.com/#post40
Next »